YüK DENGELEYICININ TEMEL İşLEVLERI SECRETS

Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Secrets

Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Secrets

Blog Article

Yük dengeleme, gelen ağ trafiğini bir sunucu grubu veya sunucu havuzu olarak adlandırılan sunucular arasında paylaştırma işlemidir. Paylaştırma işlemi eşit olabileceği gibi belli bir kurala göre gerçekleştirilebilir. Yük dengeleme işlemi ile Website uygulaması, Website sitesi, veri tabanı vb.

Genc Kesim sitesi 2023 yılında kurulmuş olup topluluğa website ve web hosting ile alakalı bilgiler amaçlamamakta olup bilgilendirme makaleleri yayınlamaktadır..

Yük dengeleme, sunucu mimarilerindeki sınırlı sistem kaynaklarına rağmen artan yükün/trafiğin/isteğin karşılanabilmesi için sunucu üzerinde mevcut kaynakların donanımsal olarak arttırılmasına nazaran sisteme aynı özellikte yeni sunucuların dahil olmasına ve bu birden fazla sunucu arasında kaynakların orantılı bir şekilde kullanılabileceği vaziyette trafiğin dağıtılmasına Load Balancing denmektedir.

Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.

Spherical Robin: Gelen trafiği sıralı bir şekilde cihazlara dağıtır. Dağılımı farklı oranlarda belirleyebiliriz.

Net sunucularınızdan biri arızalanırsa, load balancer, kullanıcıyı etkilemeden kalan sunuculara şeffaf bir şekilde hizmet vermeye devam eder.

Trafik hacmi aniden mevcut kapasitesinin ötesinde artarsa başka bir yük dengeleyici satın alıp kurana kadar bu durum kullanıcıları etkileyecektir.

Spherical Robin Method: Trafiği, sunucu havuzundaki tü sunuculara sırasıyla dağıtarak sunucular arasında bir döngüyle eşit dağılım sağlar. Sunucu özellikleri eşit ve kalıcı trafik yoğunluğu az olduğu durumda en best metod olarak kullanılır.

“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadığınızda destek veremeyiz

Gerek yukarıda anlatılan senaryoda gerekse Sticky Session'ının cookie üzerinden yapılmak istendiği senaryoda LB'nin HTTP trafiğini anlaması click here yani HTTP paketini çözümlemesi gerekecektir, bu yapı LB'nin Layer 7'da çalışmasını zorunlu kılar.

Kubernetes kümenizi başarıyla oluşturduktan sonra Azure portal Ağ dikey penceresine gidin ve Yükle'yi seçin:

Bir hotspot, genellikle kablosuz bir ağa erişim sağlamak için kullanılan bir noktadır. İnternet erişiminin olmadığı yerlerde veya kısıtlı erişim olan bölgelerde, mobil cihazlar veya kablosuz yönlendir…

Aşağıdaki yordam kaynak alt ağına, Azure Bastion alt ağına ve Azure Bastion konağına sahip bir sanal ağ oluşturur.

Benzersiz izleme tanımlayıcısını kullanarak uygulama yığınınızdaki tüm performans veya zamanlama sorunlarını ayrıntı düzeyi tek tek istekler olacak şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.

Report this page